Kroatië wijnland

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 12:12

Dat we Kroatische wijnen niet standaard bij slijterijen en in supermarkten tegenkomen betekent absoluut niet dat Kroatië een nieuw wijnland is. In tegendeel de wijnbouw in Kroatië bestaat al sinds de tijd van het oude Griekenland. Er werd hier dus al veel eerder wijn gemaakt dan in de grote en bij het publiek bekende wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje.
De wijnbouw in Kroatië verdeelt zich over 3 grote regio’s, de Primorje, Centraal Kroatië en Oost-Kroatië/Slavonië. De Primorje, is het gebied langs de Kroatische/Dalmatische kust en kent een mediterraan klimaat. Centraal Kroatië en Oost-Kroatië/Slavonië hebben beide een meer continentaal klimaat. Door deze klimaatverschillen en de grond worden er ook enorm veel verschillende druivensoorten gebruikt voor de wijnbouw, er zijn maar liefst zo een 130 inheemse druivensoorten waarvan de 4 grootste druivensoorten de Grasevina, Plavac Mali, Posip en de Malvasia zijn. Deze soorten zijn goed voor ongeveer 47% van de totale wijnproductie in Kroatië. In heel Kroatië zijn ongeveer 17.000 wijnhuizen actief. Kroatië heeft ongeveer 60.000 hectare aan wijngaarden, welke gelijkmatig verdeeld is over het kustgebied (circa 51%) en continentaal Kroatië (circa 49%).
Lovincroatia biedt al een diversiteit aan Kroatische wijnen aan en is continue bezig om het assortiment uit te breiden, zodat u mee kunt genieten van alle mooie wijnen die dit fantastische wijnland te bieden heeft. 
Wilt u meer informatie neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.