Fuzi pasta met wilde paddestoelen roomsaus

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 22:42

Fusi is een traditionele Istrische pasta uit Kroatië en Slovenië. Het pastadeeg wordt uitgerold tot een dun vel, in reepjes van drie tot vier centimeter breed gesneden en over elkaar gelegd. De stroken worden vervolgens diagonaal gesneden, waardoor diamantvormen ontstaan. Twee uiteinden van elke diamant worden vervolgens over elkaar gevouwen om elkaar in het midden te ontmoeten en samengeknepen, waardoor de fuži eruit ziet als een boog.

Benodigdheden: 

- 1 eetlepel olijf olie     

- 25 gram boter

- 4 knoflook tenen, fijngesneden

- 2 sjalotjes, fijngesneden

- 1 eetlepel tijm, fijn gesneden

- 300 gram bospaddestoelen 

- 200ml witte wijn (Malvazija)

- 300 ml room

- zeezout & zwarte peper

- parmezaanse kaas, als finish

Bereiding: Begin met een heerlijk glas Malvazija Istarska van bv Coronica....

Verwarm een grote hapjespan op een middelgroot vuur, voeg de olie, de boter en de knoflook toe en bak 1 tot 2 minuten tot de knoflook zacht is. Voeg de sjalot en de tijm toe en bak nog een 2 minuten. Voeg de paddestoelen toe en bak 5 minuten tot ze beetgaar zijn. 

Voeg de 200ml witte wijn (Malvazija) toe en kook in tot de helft. Roer de room erdoor en kook tot het iets dikker word, draai het vuur laag en houd het warm. Kook de (verse) pasta tot bijna gaar en voeg toe aan de saus. Roer goed door elkaar en breng verder op smaak met de peper en zout en eventueel een beetje verse bieslook. Schep de paste in een grote kom of diep bord en als finishing touch schaaf er de Parmezaanse kaas over!

 

Eet smakelijk, Uživajte u jelu

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.